Cornulete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 g margarina
  • 100 g migdale
  • 150 g zahar cu vanilie

Mod de preparare

Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor migdalele.75 g zahar se pune in aluat si 75 g se face pudra.

Se amesteca faina,margarina,migdalele macinate si 75 g zahar pana se formeaza un aluat care se pune la frigider 30 minute,dupa care se formeaza betisoare care se taie la dimensiunea de 4 cm.si se indoaie in forma de U.Se pun in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.se scot si se trec fierbinti prin zaharul pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise