Cornulete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • jumatate kg de faina,
  • drojdie,
  • o cana de untura,
  • o cana de lapte,
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,
  • zahar,
  • zahar vanilinat,
  • sare,
  • zahar pudra,
  • dulceata de visine, prune sau nuca.

Mod de preparare

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf de sare,un pic de drojdie muiata in apa calduta,un plic de zahar vanilinat.Se amesteca totul,se framanta bine(aluatul sa nu fie nici prea tare nici prea moale)dupa care se lasa jumatate de ora,o ora in frgider,dupa care se scoate si se incep a face cornuletele,dupa care se da la cuptorul preincalzit pt.5-10 min.nu stiu sa va spun cum le-am facut ca nu prea au iesit la aspect dar gustul a iesit delicios.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese dar se pot umple si cu nuca cu zahar sau cu orice dulceata doriti,inca ceva nu puneti multa dulceata pt ca va curge in tava.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise