Cornulete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • jumatate kg de faina,
  • drojdie,
  • o cana de untura,
  • o cana de lapte,
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,
  • zahar,
  • zahar vanilinat,
  • sare,
  • zahar pudra,
  • dulceata de visine, prune sau nuca.

Mod de preparare

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf de sare,un pic de drojdie muiata in apa calduta,un plic de zahar vanilinat.Se amesteca totul,se framanta bine(aluatul sa nu fie nici prea tare nici prea moale)dupa care se lasa jumatate de ora,o ora in frgider,dupa care se scoate si se incep a face cornuletele,dupa care se da la cuptorul preincalzit pt.5-10 min.nu stiu sa va spun cum le-am facut ca nu prea au iesit la aspect dar gustul a iesit delicios.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese dar se pot umple si cu nuca cu zahar sau cu orice dulceata doriti,inca ceva nu puneti multa dulceata pt ca va curge in tava.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise