Cornulete cu gem&nuca de post

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 gr margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 150 ml apa
  • pt umplut
  • gem de caise
  • nuci macinate

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise