Cornulete cu gem&nuca de post

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 gr margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 150 ml apa
  • pt umplut
  • gem de caise
  • nuci macinate

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise