Cornulete cu gem si nuca

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un pachet margarina/ unt
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • drojdie
  • un varf de sare
  • nuci pisate 50-100 g si gem

Mod de preparare

Se aseaza faina cernuta pe plansa de lucru si se face o scobitura in care se pune margarina/untul la temperatura camerei taiat in bucatele, zaharul, sarea, apa, drojdia si nucile.

Se framanta un aluat pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele si se lasa la dospit pana creste in volum (aprox. o ora).

In functie de marimea dorita a cornuletelor aveti doua posibilitati:

- intindeti tot aluatul intr-un strat subtire si o forma circulara si taiati-l astfel incat sa va iasa pana la 16 triunghiuri

- luati bucati mai mici din aluat, intindeti-le asemanator si taiati triunghiuri mai micute

Puneti cate putin din gem pe fiecare triunghi, rulati-l si umpleti tava de copt asezand cornuletele la distanta de min.3 cm unele de altele.

Coaceti in cuptorul preincins 35-45 min la foc mic spre mediu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise