Cornulete cu iaurt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 100 g iaurt
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahar
  • marmelada
  • zahar pudra
  • un plic cu zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfirsit, faina. Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pina ce isi dubleaza volumul. Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse.Aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faiana , in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri.Se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada mai vartoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete.Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pina cind se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise