Intr-un lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfirsit, faina. Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pina ce isi dubleaza volumul. Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse.Aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faiana , in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri.Se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada mai vartoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete.Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pina cind se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise