Cornulete cu mac sau cu nuca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 24 cornulete
  • 4 pahare de faina
  • 250 de unt moale
  • 25gr drojdie proaspata
  • 3/4pahar zahar
  • 2 galbenuse
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 125 gr smantana
  • 1/3pahar smantana ptr frisca sau suc de portocale
  • ptr umplutura de mac
  • 1 pahar lapte sau apa
  • 1 pahar zahar
  • 250 gr mac macinat
  • 30 gr unt
  • 150 gr de stafide albe
  • 1/2 pahar faina de biscuiti
  • ptr umplutura de nuca
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 pahar faina de biscuiti
  • ptr umplutura de curmale
  • 450 gr curmale macinate sau pasta de curmale
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 lingurite de scortisoara
  • ptr uns cornuletele
  • 1 ou 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Aluatul - se pun ingredientele in oala mixerului si lasam sa se amestece bine pana se formeaza un aluat pe care il invelim in naylon si il lasam la frigider o ora.

Umplutura de mac - se pune intr-o craticioara lapte cu zahar, lasam sa fiarba usor, facem foc mai mic si lasam sa fiarba 10 minute, adaugam macul, stafide, unt, faina de biscuiti si mai lasam 2 minute la fiert pina se indeseaza, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Umplutura de nuca - se pune intr-o craticioara apa, zaharul si coaja de lamaie lasam sa fiarba la foc mic 10 minute, pana obtinem un sirop consistent, luam de pe foc adaugam nuca si faina de biscuiti si amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Umplutura de curmale - amestecam pasta de curmale cu nuca si cu scortisoara pana totul este omogen.

Intidem pe masa aluatul si taiem 24 de triunghiuri pe care le umplem cu putina umplutura le tavalim si le ungem cu oul amestecat cu ulei si le punem intr-o tava cu pergament le mai lasam sa creasca 30 de minute dupa care le coacem la temperatura de 200 de grade 30 de minute sau pana sunt rumenite frumos

O alta varianta de a forma cornuletele este de a imparti aluatul in 24 de bucati egale de a intinde fiecare bucatica intr-o foaie, de a umple cu putina umplutura si de a rostogoli in conus, inchizi bine capetele si le pui pe tava dand forma de semiluna.

Sunt cornulete foarte fragede si se mentin bine cateva zile. Va propun sa incercati umplutura cu curmale cu toate ca este dulce este un dulce natural care vine de la curmale si combinatia de curmale cu nuca si scortisoara este minunata.

De asemeni este bine de adaugat la aluat suc de portocala in loc de smantana lichida caci face aluatul mai usor si ii da si un gust mai bun.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise