Cornulete cu magiun de prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 900 gr faina
  • - 300 gr untura
  • - 3 galbenusuri
  • - ½ drojdie proaspata (25 gr)
  • - 150 ml lapte caldut
  • - 1 lingura zahar
  • - 1 strop sare
  • - smantana daca e cazul
  • Mai avem nevoie de:
  • - magiun de prune
  • - zahar praf
  • - 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios.

Impartim aluatul in 2-3 parti egale si le intindem pe rand. Taiem aluatul in forma de patratele si punem pe fiecare magiun de prune, impaturam dupa bunul plac si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt caldute le tavalim prin zahar praf amestecat cu un pliculet de zahar vanilat (macinat).

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise