Cornulete cu rahat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt/ margarina
  • 30 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 300 g rahat/ gem/ marmelada
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga smantana in care s-a incorporat oul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat elastic.

Se da la rece pentru minim 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.

Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. Se taie in forma de triunghiuri iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.

Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).

Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise