Cornulete cu rahat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt/ margarina
  • 30 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 300 g rahat/ gem/ marmelada
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga smantana in care s-a incorporat oul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat elastic.

Se da la rece pentru minim 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.

Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bile mari care apoi se intind cu sucitorul pe hartie de copt pentru a nu se lipi. Se taie in forma de triunghiuri iar pe fiecare se pune o bucatica de rahat sau cam o jumatate lingurita de gem/ marmelada si se ruleaza.

Se pun cornuletele formate in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana ce cornuletele se rumenesc (vor iesi aproximativ 2 tavi de cornulete).

Se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra cat sunt caldute si se pot servi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise