Cornulete cu rahat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 500 gr de faina
  • 250 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 2-3 lg zahar pudra
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 gr de rahat
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • zahar pudra pentru a pudra cornuletele la final

Mod de preparare

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie fina.

2. Incorporeaza smantana, apoi oul.

3. Amestecand cu o lingura de lemn, adauga in compozitie, treptat, faina si praful de copt cernute in prealabil.

4. Cand se obtine un aluat care poate fi framantat, il rastorni pe blatul sau masa de lucru si il framanti in continuare pana ce devine un aluat elastic, usor de manevrat.

5. Pune aluatul astfel framantat intr-o folie de plastic si lasa-l la rece pentru cca. 45 de minute.

6. Taie rahatul in bucatele si pregateste cuptorul incalzindu-l la 180 °C.

7. Rupe o bucata de aluat de marimea unei portocale si intinde o foaie rotunda de cca. 3-4 mm grosime.

8. Taie foaia in sferturi, apoi fiecare sfert taie-l de doua ori, obtinand astfel 12 bucati simetrice, de forma unor triunghiuri aproximative.

9. Aseaza pe fiecare bucata, cate o bucatica de rahat si ruleaza incet cu mana.

10. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu faina apoi aseaza cornuletele in tava.

11. Baga tava la cuptor pentru 20-30 minute, pana cand cornuletele se rumenesc putin.

12. Dupa ce le-ai scos de la cuptor, lasa-le sa se raceasca putin apoi pudreaza-le cu zaharul pudra amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise