Cornulete cu smantana umplute cu nuca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 400g smantana
  • 200g untura de porc sau margarina rama
  • 650g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 praf de copt
  • pt umplutura:
  • 4 albururi
  • 200g nuca macinata
  • 200g zahar
  • un zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

untura sau rama se freaca cu jumatate din faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat mai moale, la nevoie se mai adauga faina, daca aluatul e prea moale sau cateva picaturi de lapte daca e prea tare.

il lasam la frigider timp de 1 ora.

facem umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul, se pune nuca si esentele.

pe masa infainata intindem aluatul mai subtirel, cam de 3-4 mm. apoi il decupam cu ajutorul unei forme sau cani .punem cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si le pliem, apasam putin cu degetele capetele, apoi cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine.

se coc circa 20min, pana se rumenesc putin pe marginii, nu le lasa-ti prea mult. se tavalesc prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise