Cornulete cu untura si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.

Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.

Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.

Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.

Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.

La fel procedam cu toate cornuletele.

Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.

Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise