Cornulete de la mama

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50g drojdie
  • 250ml smantana
  • 50ml apa
  • 250 g grasime de porc
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise