cornulete din ardeal

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 300 gr. margarina rama
  • 200 gr. smantana
  • 3 oua
  • 250 gr. nuci macinate
  • 200 gr. zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare .

se freamanta un aluat potrivit de tare .

din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale .

din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza.

acelasi lucru se repeat la toate 8 bucatile .

se lasa la rece ½ ora.

fiecare rulada se taie din nou in 8 parti egale sa iasa 64 buc.

fiecare bucata se intinde se umple cu crema si se coace

umplutura:

3 albusuri de ou battue spuma cu 200 gr. zahar si 250 gr. nuca macinata .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise