Cornulete fragede

Reteta de cornulete fragede. Cum se face reteta de cornulete fragede.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g smantana grasa
  • 300 g untura
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • magiun de prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare.

Intr-un bol punem untura lasata la temperatura camerei, smantana, un praf de sare si doua pliculete de zahar vanilat sau o lingura de esenta. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza ingredientele, adaugam galbenusurile si le incorporam si pe ele.

Apoi adaugam faina si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Nu exagerati cu framantatul pentru ca se va dezvolta retetaua de gluten din faina. La aluaturile fragede nu este necesar sa framnatam mult, e de-ajuns doar cat formam aluatul.

Puneti apoi aluatul obtinut intr-o folie sau punga de plastic. Lasati-l la frigider o ora, doua, pana cand se raceste foarte bine. Il puteti lasa si peste noapte si coace a doua zi.

Impartiti apoi aluatul in 12 bucati iar din fiecare parte intindeti un cerc. Taiati-l in dreptunghiuri, puneti pe fiecare magiun de prune si rulati.

Puneti cornuletele obtinute intr-o tava (nu este necesara hartia de copt). Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti cornuletele 25-30 de minute pana se rumenesc usor. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se racoreasca putin si treceti-le caldute prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise