Cornulete fragede

Reteta de cornulete fragede. Cum se face reteta de cornulete fragede.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g smantana grasa
  • 300 g untura
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • magiun de prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare.

Intr-un bol punem untura lasata la temperatura camerei, smantana, un praf de sare si doua pliculete de zahar vanilat sau o lingura de esenta. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza ingredientele, adaugam galbenusurile si le incorporam si pe ele.

Apoi adaugam faina si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Nu exagerati cu framantatul pentru ca se va dezvolta retetaua de gluten din faina. La aluaturile fragede nu este necesar sa framnatam mult, e de-ajuns doar cat formam aluatul.

Puneti apoi aluatul obtinut intr-o folie sau punga de plastic. Lasati-l la frigider o ora, doua, pana cand se raceste foarte bine. Il puteti lasa si peste noapte si coace a doua zi.

Impartiti apoi aluatul in 12 bucati iar din fiecare parte intindeti un cerc. Taiati-l in dreptunghiuri, puneti pe fiecare magiun de prune si rulati.

Puneti cornuletele obtinute intr-o tava (nu este necesara hartia de copt). Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti cornuletele 25-30 de minute pana se rumenesc usor. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se racoreasca putin si treceti-le caldute prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise