Cornulete in doua culori

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate l sifon(apa minerala,suc cu acid),3 linguri de zahar,50g de drojdie(2 cubulete),200ml ulei,3 linguri cacao,arome,faina cit cuprinde.
  • Pentru sirop:100ml apa,250g zahar.Si mai trebuie 300g nuca de cocos(nuci).

Mod de preparare

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi se adauga faina pina obtii o crema ,care se imparte in doua vase.Intr-un vas continui cu faina pina obtii o coca ca de piine,iar in celalalt adaugi cacaua si continui cu faina .Se lasa 30 de min la crescut,dupa care se ia din fiecare coca si se intinde un cerc si se pun una peste cealalta(una neagra una alba sau una alba una neagra),dupa aceea se taie in triunghiuri si se pune fineti sau gem.Se fac cornuletele si se dau la cuptor pentru 15-20 de min.

Dupa ce se scot se dau prin siropul rece(apa+zaharul se pun la fiert pina se obtine un sirop si se face inaite de aluat pentru a avea timp sa se raceasca)si apoi le tavalim prin nuca de cocos(nuci)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise