Cornulete moi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • drojdie uscata(1 plic)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere
  • 250ml lapte cald
  • 500-550 gr faina
  • 25 gr unt
  • sunca/cascaval/gem/nutela

Mod de preparare

Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati. se lasa la crescut, apoi se intinde aluatul pe masa de lucru, ca un cerc pe care-l taiem in 1/2 apoi 1/4. 1/8 cornuletele se pot umple cu diverse umpluturi si dulci si sarate(sunca, cascaval, nutela, gem, etc) se ruleaza de la baza spre varf se pun in tava se ung cu ou si se lasa la cuptor pentru 15 min!sunt delicioase fierbinti,dar si reci! :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise