Cornulete pufoase cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 100ml iaurt
  • 100ml smantana
  • 2 galbenuse
  • 250g margarina topita
  • 30g zahar
  • Un praf de sare
  • 500g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • Un praf de sare
  • 200g nuca macinata
  • 200g zahar
  • 1 ou pt uns deasupra

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat, le punem in masina de paine, in ordinea enumerate si programam pe framantat si dospit.

Intr-un bol, batem albusele cu praful de sare si zaharul, adaugam nuca si omogenizam.

Pregatim doua tavi mari cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Cand aluatul este gata, il impartim in patru parti aprox. egale. Intindem aluatul, formam un cerc pe care-l sectionam in 8 felii, adaugam cate o lingurita de nuca si formam cornuletele.

Le asezam in tava, le ungem cu au (putin batut) si le dam la copt pentru aprox. 20’, mai exact pana devin putin rumene.

Se pot servi simple sau pudrate cu zahar praf. Sant delicioase !!!!!!!!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise