Cornulete spritate cu nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana unt moale
  • 1 ou
  • 2/3 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
  • 2 linguri bombonele colorate

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea.

Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema.

In compozitia de unt punem oul si il incorporam.

Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie.

Amestecam cu o paleta pana sunt incorporate toate omogenizate.

Eu am mai pus vreo 4-5 linguri de faina pentru ca mi s-a parut prea moale compozitia.

Se incinge cuptorul si reglam o temperatura potrivita.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Umplem un sprit cu aluat si formam niste potcoave (puteti sa le faceti ce forma doriti) dar lasam putina distanta intre ele.

Cand tava este plina o introducem in cuptor si le lasam sa se coaca 10-12 minute, pana prind o usoara crusta aurie.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Le scoatem cand sunt gata si asa calde le tavalim prin zahar pudra.

O bunatate. Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise