Cornulete vanilie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina (8 cani de ceai)
  • 300 gr margarina (1 + 1/2 cana)
  • 250 gr zahar (1 + 1/4 cana)
  • 40 ml lapte (4 linguri)
  • 20 gr praf de copt (1 pachetel)
  • 4 oua
  • 6-8 vanilii
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Bune pentru cafea.

In bolul de la mixer punem margarina si zahar si batem bine. Adaugam ouale unu cate unu amestecand continuu. Adaugam lapte si faina amestecata cu praf de copt si vanilia si framantam. Dam cornuletelor ce forma dorim. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Preincalzim cuptorul la 200 de grade si coacem pentru 25 de minute.

**** Daca doriti cornulete cu ciocolata inlocuim 4 linguri de faina (din 1 kg) cu 4 linguri de cacao cernuta. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise