Cornuri bicolore

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 400 gr rahat
  • sare
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Preparare:

Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua, iar o parte o amestecam cu cacaua dizolvata in putin lapte. Lasam aluaturile sa creasca.

Dupa ce au crescut, le portionam, obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca, apoi fiecare se intinde sub forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min, apoi le coacem la foc mic.

Dupa ce le scoatem, le insiropam cu siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise