Cornuri cu ouzo si stafide

Aroma acestor cornuri este aroma Greciei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana zahar brun
  • 2 oua -1 ou pentru uns
  • 1 cana ouzo/ sau tipouro
  • 1/2 lingurita anason
  • 1/2 lingurita coriandru
  • zeama de lamaie
  • 5 + 1/2 cani faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr stafide
  • 100 gr susan
  • 2 linguri apa minerala pentru uns

Mod de preparare

Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru, pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un vas adanc, bateti impreuna uleiul, zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat, amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie. Punem peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste cealalalta compozitie, framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Apoi adaugam stafidele si amestecam usor. Pe o suprafata pudrata cu faina, ungem mainile cu ulei si întindem aluatul cu facaletul. Dati cornurilor ce forma doriti. Batem oul cu apa minerala si ungem cornurile, apoi presaram susan. Punem hartie de copt in tava si puneti cornurile pe care le coacem la 170 de grade C, pentru 30 de minute. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise