Cornuri cu branza si marar

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 cana cu iaurt
  • 1/2 cana cu lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza de oi
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei.

Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea.

Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat.

Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt.

La final presaram sare si piper dupa gust.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati.

Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite.

Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile.

La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise