Cornuri cu gem de capsuni

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • cca 300-350 g faina
  • sare

Mod de preparare

Topiti margarina intr-o cratita,la foc mic,dupa ce margarina sa topit il luati de pe foc si adaugati zaharul si amestecati bine.Intr-un bol bateti ouale,sarea si drojdiasa nu se faca cocoloase.Adaugati margarina si zaharul la amestecul de oua si drojdie,amestecati bine.Dupa aceea adaugati si laptele.Adaugati faina si framantati un aluat moale care sa nu se lipeasca de maini.Impartiti aluatul in 4 bile, fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie in 8.La marginea fiecarei fasii puneti gemul si rulati.Cornurile se aranjeaza in tava si se lasa 20 min sa mai creasca dupa aceea se ung cu ou.Se baga la cuptor pana se rumenesc.POFTA BUNA!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise