Cornuri cu Nutella

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 42 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 200g ulei
  • esente
  • nuca de cocos
  • Nutella

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul,ouale, putina faina si laptele caldut si se lasa 30 minute la dospit.

Dupa ce si-a marit volumul,se pun uleiul si esentele ( puteti pune ce esente va plac).

Se ia la framantat precum cozonacul, adaugandu-se pe parcurs faina cat sa iasa un aluat elastic.

Se intinde o foaie care se portioneaza. Deasupra fiecarui triunghi se pune cate o lingurita de Nutella. Se ruleaza, formandu-se cornurile.

Se pun in tava neunsa si se coc la 180C.

Separat, se face un sirop din 1 cana zahar si 1 cana apa. Cand se mai raceste siropul, se pune esenta de vanilie.

Dupa ce scoatem din cuptor cornurile, le trecem prin sirop si apoi prin nuca de cocos.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise