CORNURI FANTEZIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml.lapte
  • un pliculet drojdie
  • 700 gr.faina
  • 2 oua
  • 150 ml.ulei
  • 4 ling.zahar
  • 2 ling.cacao.

Mod de preparare

Drojdia se pune la dizolvat in lapte si se pune si zaharul.Intr-un castron se pune faina ,ouale maiaua si se framanta usor apoi se adauga 150 ml.ulei.Aluatul se imparte in doua parti egale ,intr-o parte se pune cele 2 ling.de cacao si se lasa 15 minute la dospit.Apoi fiecare parte se imparte in patru parti egale se intinde cate o foaie galbena si una maro se pun una peste alta se intind cu sucitorul.Se taie in fasii egale si se umplu cu rahat,nuca,stafide sau gem si se ruleaza.Se coc apoi cand se scot din cuptor se trec prin sirop facut din apa si zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise