Cornuri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • fineti
  • pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • decor
  • nuca de cocos/ zahar pudra

Mod de preparare

Se pune faina intr'un castron de marime medie.Drojdia se pune intr'un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se formeaza o pasta.Se pune in castron sarea,laptele,uleiul si pasta de drojdie.

Se framanta foarte bine si se lasa la dospit aproximativ o jumatate de ora.Dupa ce a dospit,se ia putin cate putin aluat si se intnde o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ...Se formeaza 6-8 triunghiuri pe care se aseaza cu lingurita fineti,iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava de copt.

Se da la cuptor pentru 20 minute.

Siropul

Se pune zaharul si apa la fiert si se amesteca pana s'a topit zaharul.

Se da fiecare cornulet prin sirop,dupa care se presara nuca de cocos sau zahar pudra dupa preferinta.

pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise