Coronite

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica mea;mi-a dat-o prin anul 1984 si de atunci o fac des.
  • Am facut la ea,mici schimbari.
  • Pentru aluat
  • -6oo g faina
  • -250 g margarina sau unt(moale,nu topit)
  • -2 oua intregi
  • -2 galbenusuri
  • -250 g zahar pudra
  • -arome(coaja de lamiie si vanilie)
  • Pentru umplutura
  • -200-250 g ciocolata amaruie(sau dupa
  • gust)
  • -cca 30 g unt
  • -cca 50 g nuca macinata
  • -cca 3-4 linguri de gem
  • -cca30-40 g pistatia macinata(sau nuca)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi se intinde o foaie,cu grosimea de cca 3 mm.Aceasta foaie,se taie cu o forma rotunda(sau un pahar),cu diametrul de cca 4 cm.

Jumatate din aceste \"discuri\" se gauresc la mijloc(vezi poza),cu o forma mica,de cca 1-1,5 cm(diametru).

Cind sint gata,se pun in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,cca 15-20 minute.

Pentru umplutura de ciocolata,se topeste pe aburi ciocolata;cind ciocolata e topita,se pune untul;cind si untul e topit,se lasa umplutura de ciocolata sa se raceasca putin;apoi jumatate din biscuiti(unul cu orificiu,la mijloc si unul nu),se lipesc cu umplutura de ciocolata.Se dau,de jur-imprejur prin nuca macinata(vezi poza).

Cealalta jumatate de biscuiti,se lipesc cite doua,cu gem.;se dau,de jur-imprejur prin pistatia.

Cind sint gata,\"coronitele\"lipite cu ciocolata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu cacao.In orificiu se pune putina ciocolata rasa(vezi poza).

\"Coronitele\" lipite cu gem se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise