Coronite

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica mea;mi-a dat-o prin anul 1984 si de atunci o fac des.
  • Am facut la ea,mici schimbari.
  • Pentru aluat
  • -6oo g faina
  • -250 g margarina sau unt(moale,nu topit)
  • -2 oua intregi
  • -2 galbenusuri
  • -250 g zahar pudra
  • -arome(coaja de lamiie si vanilie)
  • Pentru umplutura
  • -200-250 g ciocolata amaruie(sau dupa
  • gust)
  • -cca 30 g unt
  • -cca 50 g nuca macinata
  • -cca 3-4 linguri de gem
  • -cca30-40 g pistatia macinata(sau nuca)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi se intinde o foaie,cu grosimea de cca 3 mm.Aceasta foaie,se taie cu o forma rotunda(sau un pahar),cu diametrul de cca 4 cm.

Jumatate din aceste \"discuri\" se gauresc la mijloc(vezi poza),cu o forma mica,de cca 1-1,5 cm(diametru).

Cind sint gata,se pun in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,cca 15-20 minute.

Pentru umplutura de ciocolata,se topeste pe aburi ciocolata;cind ciocolata e topita,se pune untul;cind si untul e topit,se lasa umplutura de ciocolata sa se raceasca putin;apoi jumatate din biscuiti(unul cu orificiu,la mijloc si unul nu),se lipesc cu umplutura de ciocolata.Se dau,de jur-imprejur prin nuca macinata(vezi poza).

Cealalta jumatate de biscuiti,se lipesc cite doua,cu gem.;se dau,de jur-imprejur prin pistatia.

Cind sint gata,\"coronitele\"lipite cu ciocolata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu cacao.In orificiu se pune putina ciocolata rasa(vezi poza).

\"Coronitele\" lipite cu gem se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise