Cosulete

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaie:
  • -400 gr. faina
  • -250 gr. margarina
  • -150 gr. zahar
  • -4 oua(numai galbenusurile)
  • -praf de copt
  • Crema:
  • -3 albusuri
  • -150 gr. zahar
  • -150 gr. nuci macinate

Mod de preparare

Foaie:

Se freaca margarina cu zaharul,se adauga galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Se face o coca din care se rup bilute potrivite si se pun in forme mici ca cele pentru briose pe care le ungeti in prealabil cu unt.

Crema:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si nucile macinate.Se pune in cosulete gem,se adauga bezeaua de albus,apoi se dau la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise