Cosulete cu dulceata si nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 4 linguri cu lapte,
  • un pachet cu unt,
  • 150 g zahar farin,
  • 2 linguri ulei,
  • o lingurita bicarbonat de amoniu,
  • aprox.400 g faina,
  • 3 linguri cacao,
  • o cana cu nuci macinate,
  • dulceata,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar,pana se obtine o crema.Se adauga apoi untul,laptele,uleiul,coaja de portocala,esenta de vanilie si bicarb.de amoniu stins intr-o lingura cu otet.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu apoi formele de cosulet.

Albusurile se bat cu restul de zahar.Cand s-au intarit se adauga nucile,cacaua si esenta de vanilie.Se pun intr-o punga care se taie la un colt.

In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se pune(cu ajutorul pungii)amestecul de bezea.

Se incalzeste inainte cuptorul.Se coc la foc potrivit timp de 20-25 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise