Cosulete cu martipan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 lingurite scortisoara Kotanyi;
  • -250 g faina;
  • -200 g unt/ margarina Rama ;
  • -100 g zahar;
  • - 1 punguta cartofi de martipan Zentis

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 lingurite de scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.

Se incalzeste cuptorul.

Se foloseste tava de briose.Se aseaza aluatul in fiecare forma de briosa lipind cu mainile aluatul pe peretii tavii si apoi facem mici impletituri ce se pun ultima data la gura cosuletului.Manerele impletite si ele tot din acest aluat se fixeaza cu o scobitoare daca nu stau bine.Se coc cosuletele si se servesc reci umplute cu cartofi din martipan.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise