COSULETE DE CIOCOLATA CU UNT DE ARAHIDE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125g nuci macinate
  • 60 g zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 230 g faina
  • 50-75 g unt
  • 3 galbenusuri
  • Vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 175 g ciocolata maruntita
  • 175 ml lapte
  • Crema de arahide:
  • ½ crema de branza
  • 230 unt de arahide
  • 2 lin lapte
  • 125 g zahar
  • Frisca batuta

Mod de preparare

Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se da 30 min la frigider.

Se ia o bucatica de aluat se intinde cu mana in tava de briose neunsa si se da la cuptor 10-15 min.

Cand sau racit se umplu cu crema de ciocolata si crema de unt de arahide.

Crema de ciocolata se face astfel: ciocolata de menaj se toaca marunt si se pune intr-un caston, peste ia se pune laptele fierbinte, se lasa 2-3 min apoi se amesteca incepand din centru catre exterior pana se dizolva ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise