Cosulete de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cosulete
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pastaie tonka
  • fructe de padure proaspete
  • menta proaspata

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie, separat cea alba si cea neagra.

Se lasa deoparte se se racoreasca putin apoi se pune in forme de plastic speciale cate o lingura din fiecare culoare, amestecand putin cu varful unui cutit pentru efectul marmorat.

Se dau apoi la congelator formele pentru 10 minute.

Pentru crema, se amesteca mascarpone cu frisca batuta in prealabil, ciocolata alba topita la bain-marie si racorita putin, iaurtul, zaharul vanilat si pastaia tonka rasa.

Se da la congelator pentru a se intari putin.

La final, se scot cosuletele din forme, se pune crema si se orneaza cu fructe si menta proaspete.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise