Cotton soft cheesecake

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200 ml lapte
  • - 300 g branza de vaci
  • - 60 g unt moale
  • - 6 oua
  • - 150 g zahar
  • - 60 g faina
  • - 20 g amidon

Mod de preparare

Incalziti la bain-marie laptele impreuna cu branza de vaci. Amestecati continuu pana ce compozitia devine omogena. Adaugati apoi untul si dati deoparte. Separat bateti galbenusurile cu 50 g zahar, cam 2 minute. Adaugati galbenusurile la compozitia de branza, apoi incorporati cu grija faina si amidonul. Intr-un alt vas bateti albusurile spuma cu zaharul. Nu le bateti prea tare ca la bezea, doar cat sa formeze "moate", nu prea tepene. Adaugati si albusurile la amestecul anterior.

Partea interesanta acum vine. Pregatiti o forma cu diametrul de aprox 24 cm, de preferat cu peretii detasabili. Tapetati-o cu hartie de copt pe toate partile. Imbracati exteriorul formei cu 3 straturi de folie de aluminiu. Asezati forma intr-o tava mai mare in care puneti apa, cam cat sa acopere jumatate din inaltimea formei in care coaceti cheesecake-ul. Turnati in forma compozitia de cheesecake, care este ca o smantana de groasa, si dati la cuptor la 150 grade (foc mic) timp de o ora si jumatate. Daca apa din tava se evapora mai completati. Cand s-a copt, lasati sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa, altfel se va lasa. Cand s-a racit complet scoateti din forma. Eu am dat-o peste noapte la frigider si am taiat-o a doua zi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise