Covoras cu mac si glazura de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200g margarina
  • 150g zahar pudra
  • Un praf de sare
  • 2-3 linguri de mac
  • O lingura miere de albina
  • O canita apa minerala
  • 350g faina
  • O lingurita praf de copt
  • 50g nuci macinate
  • Pentru glazura
  • 50 g de margarina
  • 50 g ciocolata alba de post
  • 30 g nuci macinate
  • 20 g ciocolata amaruie de post
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se pune margarina intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se obtine o crema fina.

2. In aceasta crema se pun: apa minerala, praful de copt stins cu zeama de lamaie, mierea, macul, nucile macinate si, la sfarsit, faina, amestecandu-se usor.

3. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se intinde compozitia in tava. Se baga tava in cuptorul bine incins si se lasa la foc potrivit.

4. Separat, intr-un ibric, se pune margarina, zaharul vanilat, ciocolata si nucile macinate si se tin la baie de aburi, pana se obtine o crema legata. Dupa ce s-a copt prajitura, se toarna glazura, se intinde cu o paleta pe toata suprafata si se orneaza cu fulgi de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise