Covridog (crenvursti in aluat)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 16 bucati:
  • - 500g faina
  • - 25g drojdie proaspata
  • - 2 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 300ml apa calduta
  • - 60g unt topit
  • - 16 crenvursti
  • - un ou
  • - seminte de susan
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti ingredientele in vas in ordinea asta: puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framantati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dospeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara. Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Ii bagam la cuptor si ii scoatem cand aluatul s-a rumenit bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise