Covrigei insiropati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie.
  • Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml)
  • Ulei 5 linguri ( 50 ml.)
  • Zahar 2 linguri (40 gr.)
  • Sare 1 lingurita (5 gr)
  • Faina 500 gr.
  • Drojdie proaspata 20 gr.
  • Sirop
  • Apa 1 litru
  • Zahar 500 gr.
  • Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )

Mod de preparare

Aluatul

Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac .

Pentru masina de paine , puneti cantitatie de mai sus in ordinea in care sunt scrise , setati masina pe programu 8 si lasati-o sa-si faca tot programul de framantare .Mai lasati in masina 15 minute sa creasca , rasturnati -l pe planseta usor infainata ,modelati covrigeii (luati in mana cat o mingiuta o rotunjiti si la mijloc introduceti degetul mare , modelati formand un covrig ). Eu ca sa-si pastreze forma ia-m pus pe formele de tarte unse pe dinafara si apoi in tava , pe hartie de copt . Ii mai lasati 15 minute sa creasca, ungeti cu apa in care s-a dizolvat o lngurita de zahar si ii puneti la cuptorul preincalzit la foc mic 20 minute .In acest timp faceti siropul.

Aluatul manual

Faina cernuta ,la mijloc se face loc unde se pune drojdia dizolvata cu putina apa si putin zahar ,se acopera cu faina si se lasa 15 minute ,apoi se adauga apa calduta ,in care am dizolvat sarea ,zaharul si apoi am pus si uleiul , astfel tot acest amestec se pune peste faina si se framanta timp de 25 -30 minute . Se lasa la crescut 15 minute (pana isi dubleaza volumul ) si urmati pasii de mai sus ,pentru formarea covrigeiilor si coacere .

Siropul

Apa rece cu zaharul se pune la fiert pana se obtine un sirop mai fluid , la final se adauga aromele .

Covigeii dupa ce se scot din cuptor , se lasa cateva minute sa se racoreasca si se scufunda in siropul clocotit 15-20 secunde , se scot pe platou , se ung cu miere (daca doriti puteti sa-i pesarati cu nuca macinata )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise