Cozonac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 cozonaci
  • 1 kg faina
  • 1 cana lapte
  • coaja lamaie/portocala
  • esenta rom
  • 5 oua + 1 galbenus pentru decor
  • 1 cana ulei
  • drojdie(cat o nuca)
  • Pentru umplutura: nuci coapte si zdrobite cu sticla, 1 cana zahar, 4 linguri cacao, stafide.

Mod de preparare

Se pune 3/4 din faina intr un castron, in mijloc se pune drojdia sfaramata peste care se adauga putin lapte caldut. Se lasa mputin maiaua la crescut.

Galbenusurile se freaca cu 1/2 lingurita de sare.

Se pun galbenusurile peste maia si se amesteca bine. Se toarna restul de lapte in care s au pus coaja de lamaie si esentele. Se amesteca bine, se toarna putin cate putin restul de faina. Se framanta.

Se adauga putin cate putin uleiul si se framanta pana se incorporeaza in coca. Se lasa la crescut.

Se imparte compozitia in 2. Din fiecare parte se intind 2 foi lungi cat tava de cozonac, se intinde nuca amestecata cu zaharul, cacaoa si stafidele si se ruleaza. Se impletesc cele 2 suluri si se pun in tavile unse cu unt.

Se mai lasa 0 ora la crescut apoi se dau la cuptor la foc mai iute la inceput, apoi la foc potrivit. Cand incep sa se rumeneasca se ung cu galbenus si se presara zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise