Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4oua
  • 1/2l lapte
  • 1kg faina
  • 300g zahar
  • 1/2 cana ulei sau un pachet margarina
  • drojdie
  • sare
  • mirodenii
  • nuca,rahat
  • cacao

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se lasa la dospit.

Dupa ce s-a dospit se toarna peste faina pusa intr-un lighean,se adauga albusurile batute spuma,galbenusurile frecate cu sare,restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,mirodeniile si se framanta.Dupa ce s-a obtinut o coca se pune uleiul putin cate putin si se framanta in continuare Se lasa la dospit cca 1h.Dupa ce s-a dospit se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe blat, se unge cu nuca pisata,amestecata cu cacao si bucatele de rahat.Se ruleaza si se asaza in tava de copt.Se mai lasa la dospit cca 30min dupa care se da la cuptor.Ptr a stii cand e gata se face testul cu un betisor de frigaruie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise