Cozonac cu nuca sau stafide

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • lapte
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • drojdie
  • iar pentru umplutura nuca si stafide

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se pun galbenusurile si se framanta bine de tot. Cand este aproape gata de framantat se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si se razaleste coaja de lamaie. Se lasa la dospit 4-5 ore intr-o incapere calda. Se intinde aluatul si se umple cu nuca, stafide sau ce preferati. Se ruleaza cozonacii si se lasa 30 de minute sa mai dospeasca in tava. Se ung cu albusurile batute si se pun la cuptor la foc potrivit. Spre sfarsit se verifica cu scobitoarea. Sunt deliciosi!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise