Cozonac cu Nutella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cutie Nutella
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 10 g drojdie uscata
  • o esenta vanilie
  • un praf sare

Mod de preparare

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se amesteca si se lasa sa cresca.

Intr-un bol se mixeaza faina si maia la care se adauga untul, zaharul, galbenusurile, sarea si esenta. Treptat se adauga si laptele care trebuie sa fie caldut.

Aluatul rezultat se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut se taie in patru bucati egale. Aceste bucati se intind si se taie in forma rotunda.

Prima foaie de aluat se pune intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Peste foaia de aluat se pune nutella si se acopera cu urmatoarea foaie de aluat care la randul ei se unge cu nutella, si asa pana la ultima foaie care nu se mai unge deasupra.

Cozonacului obtinut i se patreaza in mijloc un cerc de dimensiunea fundului unui pahar, iar restul aluatului se taie in 16 parti egale. Fiecare parte se rasuceste, apoi, de doua ori si se unesc la capat doua-cate-doua.

Se unge cu galbenus de ou se se tine la cuptor 20-30 de minute la 170-180 de grade.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise