Cozonac cu rahat

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 530 g de faina
  • • 300 ml de lapte
  • • 125 g de zahar
  • • 100 gr.unt topit
  • • 1 plic drojdie uscata
  • • 3 galbenusuri
  • • arome (esenta de vanilie,rom,coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala)
  • • sare

Mod de preparare

Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina si l-am împartit în 2 parti.

Am intins prima foaie am pus rahat si am rulat-o.La fel am procedat si cu a doua,dupa care le-am împletit.

Am îmbracat tava în hartie,am pus cozonacul,l-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte,am pus fulgi de migdale deasupra si l-am lasat sa creasca timp de 1 ora la loc cald(pe pervaz deasupra caloriferului).

Se încearca cu un bat de frigarui.Va recomand sa-l încercati!

Este foarte aromat si pufos!

Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise