Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile ei si mi-a iesit minunat. Am schimbat numai putin umplutura. Reteta este buna mi-a iesit un cozonac minunat.
Intr-un vas pregatim faina amestecata cu praful de sare,.
Intr-o cana pregatim nmaiaua:punem 1/2 cana de lapte caldut,drojdia 1lingura de zahar si una de faina amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.
Se param ouale si incalzim laptele-cea mai ramas.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema adaugam sucul de lamaie coaja de lamaie si amestecam.
Turnam laptele cald peste oua cate putin pana devine o crema omogena.
Albusurile le batem spuma cu putina sare.
In castronul cu faina turnam maiaua si o amestecam cu faina dupa care adaugam crema de galbenuse si albusurile batute,adaugam esenta de vanilie/
Cat framantam aluatul topim untul si turnam in timpul framantatului pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald pana isi dubleaza volumul cel putin.
Pe o plansa unsa cu putin ulei intindem aluatul si presaram rahat bucatele si ciocolata tiata bucatele mici-.Il rulam si il asezam intr-o tava unsa putin cu ulei si lasam inca 10-15 minute sa creasca.Il ungem cu ou si zahar pudra si il coacem la 180 de grade 45 de minute.
Se poate framanta cozonacul la mixer adaugand treptat toate ingridentele si aluatul iese foarte frumos si creste minunat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise