Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 100gr unt topit
  • 25 gr drojdie
  • 180 gr zahar
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3oua+1galbenus
  • 1praf sare
  • 1lingura suc de lamaie
  • coaja de portocala
  • 300=350 gr rahat
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile ei si mi-a iesit minunat. Am schimbat numai putin umplutura. Reteta este buna mi-a iesit un cozonac minunat.

Intr-un vas pregatim faina amestecata cu praful de sare,.

Intr-o cana pregatim nmaiaua:punem 1/2 cana de lapte caldut,drojdia 1lingura de zahar si una de faina amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.

Se param ouale si incalzim laptele-cea mai ramas.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema adaugam sucul de lamaie coaja de lamaie si amestecam.

Turnam laptele cald peste oua cate putin pana devine o crema omogena.

Albusurile le batem spuma cu putina sare.

In castronul cu faina turnam maiaua si o amestecam cu faina dupa care adaugam crema de galbenuse si albusurile batute,adaugam esenta de vanilie/

Cat framantam aluatul topim untul si turnam in timpul framantatului pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald pana isi dubleaza volumul cel putin.

Pe o plansa unsa cu putin ulei intindem aluatul si presaram rahat bucatele si ciocolata tiata bucatele mici-.Il rulam si il asezam intr-o tava unsa putin cu ulei si lasam inca 10-15 minute sa creasca.Il ungem cu ou si zahar pudra si il coacem la 180 de grade 45 de minute.

Se poate framanta cozonacul la mixer adaugand treptat toate ingridentele si aluatul iese foarte frumos si creste minunat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise