Cozonac cu rahat

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt 4 cozonaci
  • 2 kg faina
  • 8 galbenusuri de ou
  • 500g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite cu varf coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 125g drojdie proaspata
  • 250g unt

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.

Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele,apoi se raceste putin.

Faina se pune intr-un vas cu laptele, galbenusurile si maiaua. Se omogenizeaza, apoi se framanta foarte bine cu untul topit pana cand face bule.

Se lasa la dospit 2 ore.

Se imparte apoi in 4.Se intinde cate o foaie, se umple cu rahat si se ruleaza strans.

Se pune in forme de cozonac tapetate cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit 1 ora.

Se coace la cuptorul incins la 180oC timp de 45 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise