Cozonac cu rahat

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt 4 cozonaci
  • 2 kg faina
  • 8 galbenusuri de ou
  • 500g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite cu varf coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 125g drojdie proaspata
  • 250g unt

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.

Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele,apoi se raceste putin.

Faina se pune intr-un vas cu laptele, galbenusurile si maiaua. Se omogenizeaza, apoi se framanta foarte bine cu untul topit pana cand face bule.

Se lasa la dospit 2 ore.

Se imparte apoi in 4.Se intinde cate o foaie, se umple cu rahat si se ruleaza strans.

Se pune in forme de cozonac tapetate cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit 1 ora.

Se coace la cuptorul incins la 180oC timp de 45 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise