Cozonac de post cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina ,
  • 500 ml apa
  • 150g zahar
  • 150ml ulei
  • 2 lamai
  • 1 portocala
  • 1 sticluta rom
  • 1 lingurita sare
  • 65g drojdie
  • 200g mac
  • 100g zahar pudra

Mod de preparare

Se face maiaua din 3 linguri faina ,drojdie,1lingurita zahar un pahar apa.seamesteca bine ingredientele.Selasa sa se odihneasca

Intre timp framantam faina cu apa calda cu zaharul cu uleiul, sarea zeama de la lamai si portocala si cu coaja lor.Adaugam maiaua si jumatate din rom

lasam sa creasca la temperatura camerei

Intre timp intr un castron adaugam macul cu zaharul si romul si punem apa calda cat sa devina ca o smantana groasa.Lasam sa se umfle

Lasam sa dospeasca aluatul cel putin 4 ore

Cand e gata il separam in doua si il intindem cu facaletul

Deasupra intindem macul si rulam

Punem cozonacii in tavi inalte si lasam dsa mai creasca inca 15 min.Deasupra presaram cu zahar tos si dam la cuptor ,care e deja incins.Coacem la th 6(220).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise