Cozonac traditional de Craciun

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1000 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g margarina Rama
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala- o lingurita
  • Umplutura:
  • 2 cani miez de nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil intr-un bol.Se lasa la crecut 15 min.Se adauga ouale batute,mirodeniile,sarea si margarina Rama topita.Se framanta circa 40 min. apoi se lasa aluatul la crescut.In acest timp se pregateste umplutura:Miezul de nuca se amesteca cu zaharul,albusurile batute si esenta de rom.Se imparte aluatul crescut in doua si se formeaza 2 cozonaci(impletiti) care se asaza in tavi unse cu margarina Rama.Se lasa la crescut 30 de min.Apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor 40 de min.Se scot din tavi calzi si se pot pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise