Crema caramel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar brun
  • 500 ml smantana
  • (25% grasime)

Mod de preparare

1) Amesteci 4 lg de zahar cu smantana si atunci cand zaharul sa topit, pui amestecul pe foc si il fierbi .
2)Amesteci galbenusurile, si le pui peste smantana fierbinte, adaugi esenta de vanoilie, sarea si mai amesteci putin.
3)topesti restul zaharului intr0un vas termorezistent si agiti, pentru a acoperi pereti cu zaharul, cand aceasta sa intarit, versi crema intr0un vas si dai la cuptor pentru 40 de minute.
4)Scoti vasul din cuptor si , dupa ce sa racit crema, o dai la frigider peste noapre.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise