Crema caramel cu portocale

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
  • Pentru caramel - 1/2 cana de apa,
  • 1 cana zahar tos (cat mai fin).
  • Pentru crema - 1 cana de lapte,
  • 1 cana de smantana dulce,
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala,
  • 3 oua,
  • 3 galbenusuri de ou,
  • 1/3 cana zahar tos (fin).

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena adanc cu unt topit. 2. Pentru caramel: Se amesteca zaharul cu apa, pe foc mic, pana ce zaharul se topeste. Se lasa sa fiarba. Se reduce flacara si se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute, fara capac si fara sa se amestece in ea. Se toarna in vasul de Jena. 3. Pentru crema: Laptele, smantana si coaja de portocala se tin pe foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se strecoara prin sita. Se bat separat ouale, galbenusurile si zaharul, pana se ingroasa si capata o culoare deschisa (eventual folositi mixerul). Din cand in cand, se pune cate putin lapte (ca la maioneza), amestecand constant. Se trece compozitia prin sita si se toarna peste caramel. Vasul de Jena se pune intr-un alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa fierbinte. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se scoate vasul cu crema afara si se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se tine la rece 8 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise