Crema catalana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g lapte
  • 750g smantana
  • vanilie
  • 14 galbenusuri
  • 120g zahar

Mod de preparare

Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un tel iar in momentul in care laptele vine sus se adauga putin cite putin mestecind cu atentie galbenusurile batute. Se pun in forme mici sau intr-o forma unica de chec si se coc a bagno maria la 150g timp de 20 de min . Va asigur ca sunt divine. Se servesc cu zahar caramelizat pe deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise