Crema de ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 175 g ciocolata amaruie (de menaj),
  • 25 g unt,
  • 4 linguri cafea neagra tare,
  • calda sau rece,
  • 1 lingura rom,
  • 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • coaja glasata de portocala pentru ornat.

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune impreuna cu untul si cafeaua pe baia de apa.

Se lasa sa se incinga, amestecand din timp in timp, pana ce s-a topit ciocolata si s-a amestecat cu celelalte ingrediente. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza romul si se amesteca din nou.

Intr-un castron se freaca bine galbenusurile, dupa care se incorporeaza in crema de ciocolata, care se trece printr-o sita in alt vas si se lasa sa se raceasca.

Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca, usor, cu crema de ciocolata.

Se toarna crema in boluri mici (circa 150 ml) si se da la frigider. Se orneaza cu coaja de portocala si se serveste rece, de la frigider.

Atentie: este bine ca bolurile sa nu fie din metal, ca sa nu se schimbe culoarea cremei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise