Crema de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie (optional)
  • 200 gr ciocolata (neagra, cu lapte sau alba)
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Se prepara crema de vanilie dupa reteta de la mine pana la pasul 7 inclusiv, dar nu puneti folia inca. Puteti folosi vanilie sau nu, nu este obligatoriu.

Rupeti ciocolata bucati si o puneti la topit pe abur.

* folositi ciocolata de calitate, ciocolata preferata

Cand e topita complet, adaugati untul si amestecati pana acesta se topeste si el. Turnati repede ciocolata peste crema de vanilie si amestecati energic pana amestecul e omogen.

** eu am impartit crema de vanilie in doua parti egale si una am transformat-o in crema de ciocolata cu lapte si cealalta in crema de ciocolata amaruie; astfel am folosit pentru fiecare parte cate 100 gr ciocolata si 20 gr unt

Acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.

Pastrati la frigider.

Prima poza este pentru crema de ciocolata amaruie iar a doua pentru crema de ciocolata cu lapte

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise